Gość
Oto uczestnicy tegorocznych słoweńskich preselekcji, które odbędą się 27 lutego!
1. Rock Partyzani
2. Tabu
3. Nina Pušlar
4. Maja Keuc
5. Feliks Langus
6. Leeloojamais
7. April
8. Sylvain, Mike Vale feat. Hannah Mancini
9. Time to Time
10. Omar Naber
Bardzo zaskakująca jest sama formuła preselekcji. W RTV Slo zdecydowano, że będzie ona przypominała tę formułę, znaną ludziom z programu X-Factor! Wszyscy uczestnicy, po swoim występie będą oceniani przez trójkę jurorów.
Z owej dziesiątki, do tzw. superfinału przejdzie najlepsza dwójka, która zostanie poddana ponownemu głosowaniu, telewidzów.
Tu te reconnaîtras
Jurorzy w pierwszym etapie będą wybierać, czy tylko pełnić funkcję doradczą dla telewidzów? Ten "superfinał" z dwójką najlepszych w Słowenii zawsze miał spore znaczenie, bo zupełnie odwracał kolejność owej dwójki w porównaniu do pierwszego etapu. Gdyby nie dodatkowa runda, preselekcje przegrałyby np. Alenka Gotar i Rebeka Dremelj. Mam nadzieję, że Słowenia się w tym roku wygrzebie z dołka.
Gość
Podano tylko właściwie, że ta trójka jurorów "wypowie się" o każdym z występów, więc w sumie domyślam się, że w całości preselekcji władzę będą mieli tylko widzowie (?) Hmm...
Opublikowano już trzy pierwsze utwory:
Omar Naber - Bistvo skrito je očem
Nina Pušlar - Bilo lepo bi
April – Ladadidej
Prezentacja kolejnych utworów: 13 i 20 lutego, w specjalnym show słoweńskiej telewizji.
Ostatnio edytowany przez Hajfi (2011-02-08 11:46:40)
Tu te reconnaîtras
Jakie to paskudne... Omar Naber, na którego bardzo liczyłem, przygotował coś, co konkurować mogłoby jedynie w lidze Anety Figiel. Pozostałe panie są nie do skomentowania. Czekam na pozostałe propozycje, ale czuję coś, że Słowenia znowu w tym roku mnie zawiedzie Czekam, aż znowu będę mógł umieścić ten kraj na najwyższym stopniu podium, jak to już niegdyś bywało.
Gość