Strony: 1
Take Me to Your Heaven
MACEDONIA 2013
Esma & Lozano
"Pred da se razdeni"
Muzyka: Lazar Cvetkoski, Darko Dimitrov, Simeon Atanasov
S³owa: Magdalena Cvetkoska
Esma Red¾epova-Teodosievska (ur. 08.08.1943-11.12.2016)
Vlatko Lozanoski (ur. 27.06.1985)
POS£UCHAJ: "Pred da se razdeni"
Pred da se razdeni - teledysk
PÓ£FINA£ 16 miejsce (28 pkt.)
escomedy
Pred da se razdeni
Ne e ko porano
Dobrite vreminja gi nema
Vo dobro i lo¹o
Nie ¾iveevme
Pred da se razdeni
Do mene bidi ti
Vo noviot den
Da sme zaedno jas i ti
Pred da se razdeni
Do mene ostani
Sega e vreme
Za ubavi denovi
Do mene ostani
Me i Esma ake giljavav
Tu mare vilen me ka takjarav
Me i Esma ake giljavav
Odoleske mashkar pagjaren
Khelen sarinen ushten Romalen
Ako se vrati¹ ti
I dobrite vreminja kje se vratat
I radost i taga
Nie pak kje delime
Pred da se razdeni
Do mene bidi ti
Vo noviot den
Da sme zaedno jas i ti
Do mene ostani
Me i Esma ake giljavav
Me i Esma ake giljavav
Odoleske mashkar pagjaren
Khelen sarinen ushten Romalen
Pred da se razdeni
Do mene ostani
Vo noviot den
Da sme zaedno jas i ti
Do mene ostani
Ostatnio edytowany przez SiM (2017-10-08 18:11:27)
Tu te reconnaîtras
W³a¶ciwie ju¿ w momencie wyboru tych pañstwa na reprezentantów mo¿na by³o powiedzieæ, ¿e nie dorównaj± oni wyrazistej osobowo¶ci zesz³orocznej delegatki. Mo¿e i pani Redzepova jest legend± pewnego nurtu (ja o niej nie s³ysza³em do momentu wyboru na ESC, ale nie jestem tu ¿adn± wyroczni±), mo¿e i Lozanovski jest uwielbian± w FYRze gwiazd± (choæ nie widzê w nim nic szczególnego, a jego tak opiewany g³os mi siê po prostu nie podoba), jednak to nie to samo co Kaliopi. "Imperija" nie by³a jaka¶ rewelacyjna, jednak mimo wszystko strawna. Wymaga³a nieco pracy, przeróbek, dopracowania, ale niewykluczone, ¿e wysz³oby z tego co¶ fajnego. To, co zaprezentowano w zamian, to takie jakie¶ pop³uczyny. Brzydkie, nijakie, ma³o oryginalne, wykonane bez polotu. Gdyby Konkurs mia³ wy¿szy poziom, Macedonia nie mia³aby szans na fina³. Poniewa¿ 90% piosenek jest na poziomie gleby, wszystko siê mo¿e zdarzyæ. Mo¿e akurat tej s³abej piosence uda siê przej¶æ obok innych s³abeuszy. Tak czy inaczej to jest z³e i tyle
Ostatnio edytowany przez BarthezDezerter (2013-03-16 22:17:23)
A-Ba-Ni-Bi
Lelelelelelelele Wiele razy legendy Eurowizji czy ogólnie muzyki wychodzi³y z wiêkszymi lub mniejszymi obra¿eniami po zderzeniu ze s³abym utworem, który przysz³o im wykonaæ, ale ta piosenka jest tak paskudna i obrzydliwa, ¿e nawet staraj±c siê byæ bardzo delikatnym, ciê¿ko nie u¿yæ mocnych s³ów. Dla mnie to jest poziom rozrywki, który da³o mi "100% te ljubam", a jednak mam pewne obawy, czy piosenka z 2000 roku nie by³a lepsza od tego czego¶ ;-( Stawki Esmy s± zupe³nie bez sensu, jakie¶ takie popl±tane i dziwne, a muzyka, do której ona co¶ pojêkuje, jest tak s³aba, ¿e szkoda s³ów. Jedyny plus to stylówka tej kobiety.
Take Me to Your Heaven
BarthezDezerter napisał:
Mo¿e i pani Redzepova jest legend± pewnego nurtu (ja o niej nie s³ysza³em do momentu wyboru na ESC, ale nie jestem tu ¿adn± wyroczni±)
Jest, stanowczo jest, w pewnych krêgach jej s³awa daleko przerasta popularno¶æ ubieg³orocznej reprezentantki...
W Baku projekt oparty na piosence o 'dwóch twarzach' siê sprawdzi³. Kaliopi szturmem wziê³a eurowizyjn± scenê. Spróbowano wiêc schemat powtórzyæ, zastêpuj±c popularn± solistkê duetem popularnych solistów. Nie oszukujmy siê, nie za¿ar³o... Trudno stwierdziæ, jak pañstwo brzmi± razem, bo mamy tu dwie piosenki zmiksowane w jedn± i ka¿de z nich ci±gnie swoje. Nie widzê tu ¿adnego po³±czenia miêdzy partiami Esmy i Vlatka, w ogóle o jak±¶ koncepcjê tu trudno. A ferment, jakiego narobili Macedoñczycy, tylko podkre¶la obraz nêdzy i rozpaczy. A szkoda, bo z tej dwójki (niekoniecznie razem) da³oby siê zrobiæ dwa ciekawe wej¶cia...
Merci, Cherie
II PÓ£FINA£: 16 miejsce (28 punktów)
Wystêp pó³fina³owy: https://youtu.be/Vi1VYsOUCsY
Strony: 1