Net Als Toen
O. M. B., zdêbia³em! Dziêkujê za wszystkie punkty! I oczywi¶cie gratulacje dla zwyciê¿czyni!
Ostatnio edytowany przez Adelbert (2012-01-08 11:33:13)
Merci, Cherie
Dziêkujê, dziêkujê
Co bêdzie, je¶li kto¶ przede mn± zajmie kraj, który ja chcia³abym zaj±æ?
Ja my¶lê, ¿e w tych emocjach pozabijamy siê i zostan± niedobitki, które zajm± kraje, których nikt inny nie chcia³.
Czuæ wojn±!
Yalle - Tureckie Si³y Powietrzne s± w gotowo¶ci.
Fly on the Wings of Love
Proszê Ciê... zajmij kto¶ Izrael a wtedy Si³y Obronne Izraela zareaguj±
A tak mniej powa¿nie - dlaczego tak boicie siê zasady "kto pierwszy, ten lepszy"? Przecie¿ to raz, ¿e sprawiedliwie, a dwa, ¿e bêdzie ¶wiadczy³o o tym, jak komu zale¿y na upragnionym rynku. Zosta³abym przy tej zasadzie.
Update
Piotrek zg³osi³ do mnie pewien problem zwi±zany ze strefami. Ch³opaki przedyskutowali podzia³ strefowy (w gronie uczestników KPE) i doszli do wniosku, ¿e kraje z BIG5 powinny byæ rozdzielone i posiadaæ w³asne strefy - tak, ¿eby Hiszpania nie mog³a w przysz³o¶ci czerpaæ z rynku Królestwa lub Francji, czy Germania z rynku w³oskiego. Co na to organizator? Moim zdaniem zas³uguje to na przedyskutowanie w szerszym gronie... Wiêcej stref, a przynajmniej wielkie rynki rozdzielone...?
Non ho l'eta
Admin napisał:
nie pewien problem zwi±zany ze strefami. Ch³opaki przedyskutowali podzia³ strefowy (w gronie uczestników KPE) i doszli do wniosku, ¿e kraje z BIG5 powinny byæ rozdzielone i posiadaæ w³asne strefy - tak, ¿eby Hiszpania nie mog³a w przysz³o¶ci czerpaæ z rynku Królestwa lub Francji, czy Germania z rynku w³oskiego. Co na to organizator? Moim zdaniem zas³uguje to na przedyskutowanie w szerszym gronie... Wiêcej stref, a przynajmniej wielkie rynki rozdzielone...?
Pomys³ bardzo dobry, bo 3 wielkie przemys³u muzyczne w strefie zachodniej to du¿e nadu¿ycie w porównaniu do strefy np. ba³kañskiej.
Fly on the Wings of Love
Antek napisał:
Pomys³ bardzo dobry, bo 3 wielkie przemys³u muzyczne w strefie zachodniej to du¿e nadu¿ycie w porównaniu do strefy np. ba³kañskiej.
Zgadzam siê z tym i pracujê nad nowym podzia³em strefowym, który podsunê SiMowi po zakoñczeniu tej edycji... Miejmy nadziejê, ¿e od razu do podpisania
Poniewa¿ zapomnieli¶my o typowaniach, a lubimy typowania - zapraszam do obstawiania ostatniego miejsca w tabelce po zakoñczeniu g³osowania w 10. edycji KPE. Proszê ograniczyæ siê do jednego, maksymalnie dwóch krajów - inne typy bêd± usuwane!!! I pamiêtajmy, ¿e typ z ostatniego miejsca nie musi odpowiadaæ piosence, któr± najmniej lubimy.
Mój typ: Polska (w tej edycji - Kanada)
1. Norwegia
1. Austria
OBAWIAM sie ze lub ;/
Apres toi
Obstawiam, ze ostatnia bedzie A
Ps. nie obawiam sie xD
Refrain
Obstawiam S³oweniê, chocia¿ ta wyró¿nia siê na tle pozosta³ych piosenek
Ostatnio edytowany przez Piotr (2012-01-16 19:13:52)
Merci, Cherie
S³owenia
Take Me to Your Heaven
Admin napisał:
Antek napisał:
Zgadzam siê z tym i pracujê nad nowym podzia³em strefowym, który podsunê SiMowi po zakoñczeniu tej edycji... Miejmy nadziejê, ¿e od razu do podpisania
Nie wiem, czy przyk³ad ba³kañski jest akurat najszczê¶liwszy ale co do zasady siê zgadzam. Podzia³ strefowy w KPE i tak ma niewielkie znaczenie. Czekam na nowy podzia³ i zobaczymy, na jakich zasadach bêdziemy graæ w kolejnej dekadzie
Brawa dla typuj±cych celnie
Non ho l'eta
Pamiêta kto¶ jeszcze o pomy¶le wiêkszego zapoznania siê ze sob± wszystkich uczestników? Notki o sobie i co¶ w tym stylu - czy planuje siê to wcieliæ w ¿ycie od nowej dekady?
Take Me to Your Heaven
Czas zacz±æ przygotowania do 3. dekady Konkursu Piosenki Eurowizjañskiej.
Zapraszam do lektury notki na blogu: http://eurowizjanie.blogspot.com/2012/0 … rolog.html
wype³nienia ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/93997/kp3.html
i zaproponowaniu edycji!
Dansevise
moje propozycje edycji: muzyka elektroniczna a najlepiej new wave lub electropop; no i koniecznie muzyka z lat 80! i jeszcze proponuje edycje folk albo ostatnia edycja bez ograniczen z muzyka world music.
Fly on the Wings of Love
Lata 80.
Dansevise
KPE - DEKADA I
http://eurowizjanie.blogspot.com/p/kpe-dekada-i.html
KPE - DEKADA II
http://eurowizjanie.blogspot.com/p/kpe-dekada-ii.html
KPE - DEKADA III
http://eurowizjanie.blogspot.com/p/konk … skiej.html
Fly on the Wings of Love
Mi³o, ¿e Kysio przypomnia³ o temacie KPE na forum, bo od jakiego¶ czasu mêczy mnie - zaplanowana na tê dekadê - pewna edycja KPE. Chodzi o 30. ESC+ piosenki z Eurowizji i preselekcji narodowych (k) - powinno byæ doprecyzowane, ¿e wszyscy, którzy tylko maj± wybór musz± skorzystaæ z piosenek preselekcyjnych, bo inaczej... to ja ju¿ niewiele z tego rozumiem... Nie do koñca widzê sens w starciu piosenek preselekcyjnych - i zg³asza³am to - z piosenkami z Eurowizji, które od razu maj± wiêksz± szansê na lepsz± pozycjê. Czy pomys³odawcy tej edycji mog± j± obja¶niæ?
Net Als Toen
Przy³±czam siê do pytania o edycjê 30. i proszê o wyja¶nienie edycji 25.
etnicznie, z etnicznymi wp³ywami i nie tylko? (zgodnie z definicj± kategorii)
Take Me to Your Heaven
Nie zauwa¿y³em wcze¶niej, ¿e tu te¿ s± nowe posty...
Ja mo¿e od koñca, obowi±zuje definicja World Music: http://pl.wikipedia.org/wiki/World_music, dyskusyjne "nie tylko" pojawi³o siê w opisie g³ównie za spraw± tego fragmentu:
ale równie¿ muzykê zbli¿on± stylistycznie do popularnej muzyki rozrywkowej, tworzon± w krajach egzotycznych.
Byæ mo¿e ma³o to precyzyjne, ale proszê siê tym zbyt mocno nie sugerowaæ, wybieramy z kategorii World Music (a wiadomo, ¿e jest to kategoria do¶æ szeroka)
Je¶li chodzi o edycjê ESC+, zamys³ faktycznie by³ taki, by by³y to piosenki i z preselekcji i z samego Konkursu. Nie wiem, czy to do koñca faworyzuje piosenki konkursowe (pewnie trochê tak), poza tym mog³aby to byæ furtka dla tych, którzy maj± kraje korzystaj±ce z otwartej formu³y wyboru reprezentanta stosunkowo rzadko. Ale ok, mo¿emy siê ograniczyæ tylko do utworów preselekcyjnych, mówimy o ostatniej edycji dekady, wiêc ta zmiana powinna dotrzeæ do wszystkich uczestinków na czas.
Fly on the Wings of Love
Eurowizyjny akcent w KPE, ale taki inny ni¿ zwykle - Interval act(klik)...
Take Me to Your Heaven
Weteranka napisał:
Eurowizyjny akcent w KPE, ale taki inny ni¿ zwykle - Interval act(klik)...
Faktycznie! Wyspiarze i ich Kwiatki
Fly on the Wings of Love
Link: http://eurowizjanie.blogspot.com/2013/0 … dycja.html
Przypominamy - KPE 23!!!
UWAGA! W zwi±zku z problemami ze zg³oszeniami w tej edycji i w trosce o frekwencjê zmieniamy edycjê live na edycjê ogóln±. Ci uczestnicy, którzy ju¿ siê zg³osili mog± zmieniæ wersjê live na studyjn± (mog±, nie musz±, je¶li na ¿ywo brzmi lepiej). Pozostali wybieraj± wed³ug zasad edycji ogólnej z mo¿liwo¶ci± korzystania ze stref do koñca zg³oszeñ. Ze wzglêdu na zbli¿aj±c± siê Eurowizjê w tej edycji nie bêdzie dodatkowego czasu na uwagi. G³osowanie zaczniemy bezpo¶rednio po zamkniêciu zg³oszeñ. Im szybciej skoñczymy tê edycjê, tym szybciej bêdziemy mogli siê skupiæ na ESC. Przepraszam za komplikacje i zapraszam do udzia³u!
Fly on the Wings of Love
Zapraszamy!!!
ZG£OSZENIA MO¯NA NADSY£AÆ DO 22 SIERPNIA
http://eurowizja2013.blogspot.com/p/lis … w-kpe.html
Take Me to Your Heaven
W zwi±zku z rozrastaj±c± siê list± uczestników KPE powstaje kwestia ewentualnych pó³fina³ów.
- ¿eby pó³fina³y (2) siê odby³y, musz± byæ co najmniej 24 zg³oszenia
- w finale zapewnione miejsce ma zwyciêzca poprzedniej edycji
- sk³ad pó³fina³ów jest losowany w oparciu o "koszyki" (takie same jak podzia³ strefowy)
- ka¿dy uczestnik kpe g³osuje w "swoim" pó³finale/ obu pó³fina³ach
- oba pó³fina³y odbywaj± siê równocze¶nie
- do fina³u awansuje najlepsza dzisi±tka z obu pó³fina³ów
- g³osowanie fina³owe zaczyna siê po rozstrzygniêciu pó³fina³ów i trwa 7 dni
- wyniki wszystkich g³osowañ podajemy po zakoñczeniu edycji
To propozycja, teraz czas na Wasze uwagi i propozycje! Czas start!
A-Ba-Ni-Bi
- ¿eby pó³fina³y (2) siê odby³y, musz± byæ co najmniej 24 zg³oszenia
A mo¿e zrezygnowaæ z dwóch pó³fina³ów i zrobiæ jeden? Co¶ na zasadzie tego, co dzia³o siê na Eurowizji przed 2008 rokiem. Nie wiem, czy 12 piosenek to nie za ma³o na pó³fina³.
To tylko propozycja, trzeba by³oby to rozs±dnie przemy¶leæ. Np. w przypadku 24 uczestników najlepsz± 7 z poprzedniej edycji zostawiæ w finale, a pozosta³± 17 daæ do pó³fina³u. 10 pañstw z pó³fina³u wesz³oby do fina³u.
- w finale zapewnione miejsce ma zwyciêzca poprzedniej edycji
Przy organizacji dwóch pó³fina³ów jestem za. My¶lê, ¿e to uczciwe, taki dodatkowy bonus za zwyciêstwo.
- sk³ad pó³fina³ów jest losowany w oparciu o "koszyki" (takie same jak podzia³ strefowy)
Nie widzê sensu - nie mamy g³osowania s±siedzkiego, wiêc nie trzeba tworzyæ takich rzeczy. Uwa¿am, ¿e sk³ad pó³fina³ów powinien byæ losowany zupe³nie przypadkowo.
- ka¿dy uczestnik kpe g³osuje w "swoim" pó³finale/ obu pó³fina³ach
Ja jestem za opcj±, aby ka¿dy uczestnik kpe g³osowa³ jedynie w swoim pó³finale - tak jak na Eurowizji. Unikniemy dziêki temu ewentualnych pretensji i dyskusji o tym, co by by³o, gdyby w danym pó³finale g³osowali jedynie jego uczestnicy. W finale g³osuj± wszyscy.
- oba pó³fina³y odbywaj± siê równocze¶nie
Wed³ug mnie bardzo dobry pomys³. Usprawni to ca³y system.
- do fina³u awansuje najlepsza dzisi±tka z obu pó³fina³ów
Hmm... W takim wypadku odrzucimy tylko po 2 piosenki z ka¿dego pó³fina³u i wprowadzenie pó³fina³ów chyba nie spe³ni roli, któr± mia³o spe³niaæ. Je¶li ka¿dy pó³fina³ liczy³by po 12 uczestników, to my¶lê, ¿e spokojnie 5 mo¿e odpa¶æ. Zatem z ka¿dego pó³fina³u awans uzyska³oby 7 piosenek, co razem ze zwyciêzc± da³oby 15 finalistów.
- g³osowanie fina³owe zaczyna siê po rozstrzygniêciu pó³fina³ów i trwa 7 dni
Nie mam zdania.
- wyniki wszystkich g³osowañ podajemy po zakoñczeniu edycji
Jestem za.
Tu te reconnaîtras
Podpisujê siê pod tym, co napisa³ Daniel. Eurowizyjny system z lat 2004-2007 przy liczbie uczestników oscyluj±cej wokó³ 25 bêdzie wystarczaj±cy. Dwa pó³fina³y nie maj± sensu. Liczba gwarantowanych finalistów nastêpnej edycji do ustalenia i przemy¶lenia, mo¿e 5?
Ostatnio edytowany przez BarthezDezerter (2013-08-24 23:18:39)
Fly on the Wings of Love
Dzisiaj koñczymy trzeci± dekadê Konkursu Piosenki Eurowizjañskiej. Za kilka miesiêcy, 28 kwietnia, KPE skoñczy trzy lata!!!
Macie swoje ulubione/najlepiej prowadzone kraje lub te, które uwa¿acie za kiepsko prowadzone, z których da³oby siê wycisn±æ wiêcej? Jakie¶ uwagi zwi±zane z KPE? Jakich piosenek jest za du¿o, jakich jest za ma³o? Co poradziliby¶cie mened¿erom, którym nie wychodzi? Podzielcie siê swoimi przemy¶leniami i poradami, ¿eby czwarta dekada KPE by³a jeszcze lepsza ni¿ poprzednie (mo¿e nawet razem wziête).
Dansevise
No niestety; musze napisac ze bardzo lubie: i , ale ogolnie to kazdy kraj chyba mial przynajmniej 1 dobra piosenka. Moja rada jest taka: wiecej zespolow rockowych i metalowych (glam, industrial, cos takiego) i macie moje punkty!
Zycze duzo powodzenia dla Fizi, ktora dzielnie walczy!
GRATULACJE DLA KAMILKI, KTORA WYGRALA JUZ 2 DEKADY! :: :: ::
Fly on the Wings of Love
Có¿, ja te¿ niestety lubiê Hiszpaniê i Turcjê...
Chêtnie s³ucham porz±dnie skomponowanych (najlepiej z dobrym tekstem) piosenek, od poezji ¶piewanej, przez mocniejsze granie, po disco - tak¿e tutaj Wam nie pomogê... Najmniej lubiê popolino, ale przyjemne i leciutkie plus to, o czym wspomnia³am wcze¶niej sprawia, ¿e i popolino potrafiê doceniæ - patrz madziarski D¿ekson. Odpowiadaj±c dalej na w³asne pytanie - co brzmi schizofreniczne - dodam, ¿e akurat popolino u nas nie dominuje (ca³e szczê¶cie), ale w³a¶nie ostrzejsze granie (nie martwi mnie to), wiêc mo¿e tym razem, w kolejnej dekadzie, czê¶æ z mened¿erów postawi na klasykê...? I nie mam tu na my¶li muzyki powa¿nej. Najwiêksze rynki nie powinny mieæ z tym problemów, chocia¿ zauwa¿y³am, ¿e wolicie kombinowaæ i prawie za ka¿dym razem przekombinujecie...
Kongratulacje Schamomilko!!!
Kto¶ mnie wygryz³ z generalki i nie jestem z tego powodu zadowolona, wiêc obiecujê prowadziæ Francjê ze zdwojon± si³± (muzyki, oczywi¶cie)...
Czymiê kciuki za wszystkich, którzy stale do³uj±, ale siê nie poddaj± - chwa³a Im za to!!!
Dalej najdziwniejszym krajem pozostaje dla mnie ...
Dansevise
no a jak oceniasz ?
ja nie rozumiem, ze sa kraje , ktore nie wykorzystuja potencjalu ;/ a co tam u: , , , ?