Puppet on a String
W greckim finale pojawi się sześć młodych gwiazd, zwycięzców popularnych konkursów muzycznych, jak Idol, Mam Talent czy X Factor. W preselekcjach powalczą: Nikki Ponte, Kokkina Halia, Valando Tryfonos, Antigoni Psychrami, Trihimotonio oraz Loukas Giorkas feat. Stero Mike. Z przeprowadzonej na portalu esctoday.com sondy wynika, że fani chcą zobaczyć w Düsseldorfie klubowy kawałek Niki Ponte (49% głosów). Zaraz za Niki, z prawie 19% poparciem znalazła się ballada Lukasa Yiorkasa.
ERT planuje zaprosić jako gości specjalnych kilku artystów tegorocznej Eurowizji. Między innymi reprezentantów: Francji (Amaury Vassili), Armenii (Emmy) i Cypru (Christos Mylordou). Wiele plotek głosi, że w czasie finału pojawi się także grupa Blue, która to po zeszłorocznej porażce Josha będzie bronić honoru Wielkiej Brytanii.
Oto pełne wersje greckich utworów:
Kokkina halia - Come with me
Valanto Tryfonos – The time is now
Trihimitonio - Hamogela
Antegone Psychrami - It’s all Greek to me
Lukas Yiorkas ft Stereo Mike – Watch my dance
Nikki Ponte – I don’t wanna dance
32. reprezentanta Grecji poznamy drugiego marca, podczas finału preselekcji
Jak dla mnie to tylko Nikki powinna jechac
Take Me to Your Heaven
Cudów się nie spodziewałem, ale na chwile obecną stawka wygląda ubogo... grecki kryzys chyba dotknął i Eurowizję. Nie wiem, czy z takim wyborem sąsiedzkie głosy będą na tyle silne, by wydostać Greków z półfinału?
Non ho l'eta
Jak uwielbiam wiele greckich piosenek z ich eurowizyjnej przeszłości, to od kilku dobrych lat piosenki tego kraju mnie raczej odpychają. Niczego szczególnego nie ma w tej stawce.
Fly on the Wings of Love
I tak będą w finale... Ale dla odmiany niech będzie dziewczynka, choć dla mnie to wszystko takie same jak zawsze
Stają w rozkroku, pochylają się i dostają turbodoładowania, siek siek siekk.