Dansevise
czeka nas eurowizyjny weekend
Apres toi
ceremonia otwarcia i czerwony dywan
galeria: https://eurovision.tv/gallery/from-the- … -kyiv-2017
Take Me to Your Heaven
Przed finałem ESC przyznane zostały nagrody Marcel Bezençon Awards. Oto laureaci:
Press Award: (głosowanie akredytowanych dziennikarzy)"Occidentali's Karma" Francesco Gabbani
Artistic Award: (głosowanie komentatorów ESC) "Amar Pelos Dois" Salvador Sobral
Composers Award: (głosowanie kompozytorów konkursowych utworów) "Amar Pelos Dois" Luisa Sobral
Fly on the Wings of Love
Dziennikarze dziennikarzami - powinni odlecieć tym balonem razem z braćmi Gabbani - ale artystyczne nagrody zasłużenie w rękach Portugalczyków!!! Jestem ciekawa, którą piosenkę (które piosenki) podłapią stacje radiowe... Czy już słyszeliście eurowizyjne dźwięki w eterze...?
Take Me to Your Heaven
Weteranka napisał:
Jestem ciekawa, którą piosenkę (które piosenki) podłapią stacje radiowe... Czy już słyszeliście eurowizyjne dźwięki w eterze...?
Tak, zadziwiająco często pojawia się Różobin, kilka razy słyszałem Blanche i... to chyba tyle...
Tymczasem EBU podjęła decyzję ws. Rosji i Ukrainy. Ukraina została ukarana grzywną (200 tys. Euro) za nadszarpnięcie wizerunku Konkursu, nadawca rosyjski dostał reprymendę za brak uczestnictwa w marcowym spotkaniu Szefów Delegacji. Ukraińcy zapowiedzieli odwołanie od decyzji EBU (za eurovoix.com)