Fly on the Wings of Love
Polska powraca na Eurowizję!!!
Szczegóły dotyczące wyboru polskiego reprezentanta widzowie poznają w styczniu 2014 r., natomiast nazwisko wykonawcy reprezentującego TVP podczas konkursu zostanie ogłoszone do końca lutego 2014 r.
Net Als Toen
Świetna wiadomość!
Obstawiam, że TVP wybierze Rafała Brzozowskiego (The Voice of Poland, Jaka To Melodia?)
Ostatnio edytowany przez Adelbert (2013-12-05 15:14:10)
Fly on the Wings of Love
Obawiam się, że w tych śmiechach-chichach coś jednak jest, bo od kilku tygodni trwa intensywna promocja piosenek eurowizyjnych przez Janowskiego... Niestety, jeśli TVP tak widzi powrót Polski na Eurowizję, to lepiej w ogóle nie wracać, ale... Liczę, że "kochana telewizji" nas zaskoczy (pozytywnie)!!!
Tu te reconnaîtras
A po co wracamy...? Żeby znowu nie wejść do finału? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że za tą decyzją pójdzie przemyślany proces wyboru dobrego delegata, niezależnie w jakiej formie ten wybór miałby być dokonany. Chciałbym wierzyć, ale póki co nie mogę. Może będę pozytywnie zaskoczony, ale czy to możliwe?
Net Als Toen
No cóż, cieszę się z powrotu Polski, ale jakoś nie wierzę w dobry wybór i dobry wynik Czuję, że TVP uraczy nas córką dyrektorki kuzynki prezeski (za Weteranką :P) i znowu będziemy wstydzili się za polskiego reprezentanta w Esc jak za polską reprezentację w piłce nożnej
Fly on the Wings of Love
Mnie martwi głównie to, że nie jestem w stanie wskazać nazwiska, które chciałabym zobaczyć w barwach Polski na Eurowizji... Dociera do mnie, że współczesna polska muzyka nie istnieje (przynajmniej dla mnie) i to mnie niezwykle dołuje, przeraża i złości jednocześnie...
Zgadzam się z Państwem, że sam powrót Polski raduje serce, ale to, co za nim idzie... jakoś jakby mniej...
Take Me to Your Heaven
Fakt powrotu Polski do Konkursu to bardzo dobra decyzja, bo to powrót w miejsce, w którym powinniśmy być przez cały czas - w europejskiej (teraz już ponad europejskiej) wspólnocie.
Co do reprezentanta - nie mam nic przeciwko szukaniu go w programach typu talent show, bo tam zdarzają się ciekawi wokaliści. Ważne, by wybraniec nie pozostał sam sobie. Żeby zaznaczyć swoją obecność w ESC potrzebuje oręża - utworu, którego nie będzie musiał bronić nie wiadomo jakim wykonaniem czy interpretacją. Wykonanie ma podkreślać jakość piosenki, nie ukrywać jej brak.
Fly on the Wings of Love
Do postu Piotrka pasowałoby jeszcze - niech się dzieje wola TVP!!!
Czyli...
- brak funduszy
- brak utworu
- brak wykonawcy
- brak pomysłu na prezentację
- brak integracji i promocji
Apres toi
I tak nie wejdziemy do finalu, i tak bedzie bedzie wstyd, wiec nie wiem, po co wracamy? Nasza telewizja na pewno nie odrobila lekcji z ostatnich lat, a na powrot zgodzila sie tylko pod presja fanow Eurowizji. Oczekuje, ze fani Eurowizji pewna porazke przyjma na klate i nie beda obwiniac o nia TVP. x]
Ostatnio edytowany przez The King (2013-12-07 17:33:48)
A-Ba-Ni-Bi
Ja się bardzo cieszę. Wszystko wskazuje na wybór wewnętrzny, wydaje mi się, ze to będzie ktoś z The Voice. Preselekcje ogłoszone w styczniu nie mają najmniejszego sensu, chyba nawet TVP zdaje sobie z tego sprawę.
Duszek
Też tak uważam i liczę, że będzie wybór wewnętrzny, bo osobiście jestem ciekawa, kogo TVP wskaże.
A-Ba-Ni-Bi
Chylińska powiedziała rzekomo w jakimś wywiadzie, że chciałaby jechać na Eurowizję.
Tymczasem Edyta Górniak na swoim fanpejdżu zmieniła zdjęcie profilowe na to z Eurowizji 1994. Wiem, że teorie spiskowe to domena piasków, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że to właśnie ona będzie nas reprezentowała. To już w sumie drugi sygnał w tym kierunku.
Fly on the Wings of Love
Jeszcze za czasów "Jak oni śpiewają?" Edyta kilka razy wspominała, że chętnie pojechałaby na Eurowizję drugi raz i tylko czeka na propozycję od TVP.
A-Ba-Ni-Bi
Po preselekcjach w 2010 roku powiedziała Szymonowi z OGAE (on jest wiarygodny, jeździ co roku na Eurowizję i pomaga polskim artystom odnaleźć się na miejscu), że nie wyklucza tego, tylko musiałaby mieć naprawdę dobrą piosenkę. Ciekaw jestem, czy coś z tego wyniknie. Mogłoby to być dość ciekawe, ale też ryzykowne jednak.
Take Me to Your Heaven
Adelbert napisał:
Obstawiam, że TVP wybierze Rafała Brzozowskiego (The Voice of Poland, Jaka To Melodia?)
Tu od pewnego czasu mamy pewność, że tak się nie stanie. Rafał będzie wiosną tańczył z gwiazdami w Polsacie.
Z kolei spekulacje o wysłaniu do Kopenhagi Donatana i Cleo nabierają bardzo realnych kształtów: http://eurovisionsongcomedy.blogspot.co … groza.html
Co Wy na to?
A-Ba-Ni-Bi
Uważam, że jest to wybór i dobry, i zły. Przede wszystkim nie lubię tej piosenki, nie rozumiem tego szumu, który w Polsce się wokół niej wytworzył, uważam, że ten żart nie jest śmieszny, no i średnio wierzę w jakiś spektakularny sukces (przy czym za sukces nie uznaję awansu do finału - przy 15 krajach i układzie polityczno-punktowym, który mamy w swoim półfinale, awans do finału byłby osiągalny nawet z "Filiżanką"). Mam sporo wątpliwości, które rozwiążą się dopiero w maju - m.in. jak to zabrzmi na żywo, jaki jest pomysł na występ itd.
Z drugiej strony utwór jest znany w Polsce i może się w dużej mierze przyczynić do promocji Eurowizji. Jest to w zasadzie wybór fanów, którzy męczyli w tej sprawie ludzi z TVP przez jakiś czas. To, że TVP nie okazała się być obojętna na sugestie fanów również odczytuję jako dobry znak i pewną inwestycję na przyszłość. Poza tym chyba zostało za mało czasu na wymyślenie czegoś sensownego w sprawie piosenki i ewentualnych kandydatów na Eurowizję.
No i wolałbym wersję angielską.
Ostatnio edytowany przez Daniel (2014-02-21 07:16:59)
Fly on the Wings of Love
Jeśli wybiorą ten straszny projekt to mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na idiotyczny pomysł sławienia słowiańskich wdzięków po angielsku. Oby do jutra.